lördag 22 december 2012

Vad fan är det frågan om?

Tror att ganska många barnfamiljer känner till klockan 18.00. Då kommer Buu-klubben från Finlands TV. Klockan 19.00 kan man svänga över till Sveriges TV. Bolibompa. Man kanske inte tittar på båda, men som förälder gäller det att veta när saker och ting kommer. Och visst, det kan vara lockande att bänka kottarna vid TV:n och få en halvtimme till annat. Men det är nu det skiter sig.

Har reagerat på att i flera av programmen har de en väldigt mörk underton.(inte Buu-klubben dock, skall klargöras) Ondskans ansikte pratas det om titt som tätt. "Skall mörkrets makter segra?" hördes sägas senast igår kväll. Man får allt som oftast följa en grupp med barn, 6-10 år gamla som kämpar mot mörka makter som skall förgöra än det ena, än det andra. Är det sen barnprogram?! frågar jag mig.

Mina barn är 3 och 6 år gamla. Tycker absolut inte de skall alls behöva fundera på mörka makter och annat "Fanstyg". Detta inlägg är inte tänkt att behandla ämnet mörka/ljusa makter, Gud versus Satan eller liknande. Nä, frågan lyder: Behöver våra barn fundera på om mörka makter skall ta över vår jord?

Personligen väljer jag att svara nej på den frågan. Det är upp till var och en av oss föräldrar att fostra våra barn till trygga, glada, nyfikna individer som själva bestämmer vilken väg de tar i livet. Och barn i dagisåldern och i grundskolans lägre klasser skall INTE, I.N.T.E. INTE behöva lägga sig om kvällarna och fundera huruvida mörkrets makter skall ta över under nattens mörka timmar.

För att använda ett språk passande dagens mörka ämnen: Vad fan är det frågan om?

Tack för ordet, ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar