fredag 14 december 2012

Förslag?"Hon sträckte ut handen, lyfte upp ölen från bordet, men satte ner den igen. Skenet i baren var skumt, lite väl skumt för hennes ögon. Fastän det var mitten på Juli och termometern visade 19 grader ute frös hon lite. Hur hon hamnat här, i den här staden, just nu, visste hon inte riktigt själv. Hon visste bara att alternativet hon haft var än värre. Tankarna avbröts för ett ögonblick när ett gäng med pojkar kom in i baren. De var väl en 6-7 stycken, berusade och skräniga allihopa. Men ingen av dem kan ju vara aderton, tänkte hon för sig själv och smuttade på sin öl. Kan ju hända jag själv blivit gammal, konstaterade hon torrt.

En vecka tidigare hade hon jobbat på som vanligt, i den sömniga småstad hon kallat sitt hem sen hon föddes. Saker och ting var inte riktigt som de borde. Hopen med räkningar i bokhyllan hemma var inte alls i symbios med den lön hon skulle få i slutet på månaden. Just den här måndagen kändes jobbet tyngre än vanligt, alla arbetskamraterna planerade sina semestrar, med allt från villaliv till båtutflykter. Hennes semester hade hon tagit redan i mars, när hon inte längre orkat och tagit en sista-minuten-resa till Turkiet.

Nu satt hon här, sekreterarjobbet hon hade var inte alls det hon drömt om och planerat för när hon var liten. Hon skulle ju bli arkitekt, planera skyskrapor i USA. Men det hade inte riktigt gått så, hon hade aldrig orkat med studierna, och hoppade av efter tre månader. På kvällen efter avslutad arbetsdag när hon gick ut genom dörren kände hon bara att nu, nu räcker det!"

Detta var ett utkast av någonting som snurrat i bakhuvudet ett tag. Vad tycker Ni? Kan det bli en historia av detta? Vad borde hända härnäst i så fall? Förslag mottages med tacksamhet! :)

Oj! Höll på att glömma:

Tack för ordet, ha en bra dag.

4 kommentarer:

 1. Ser för min inre bild en väldigt sliten Annika Bengtsson-typ. Livet är inte riktigt dendär glansbilden som man gärna vill att andra ska tro om en...
  Bra jobbat!

  SA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har jag kanske nånting att gå på. Såhär långt kom jag på 10 minuter, men sen tog det stopp...

   Radera
 2. Åldern på damen är given. Hon är 27. Jag tycker hon ska jaga sina skyskrape drömmar. Så tycker jag oxå att hon ska ha någon extraordinär talang som hon kan få in lite pengar på under äventyret som kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok. Det här kan man nog få en historia på.. Tack ska Ni ha.

   Radera