torsdag 20 december 2012

Julen är ljuvlig

Ge pin: fyra knapptryckningar senare har det minskat x-antal euro på ditt konto och du tar dina inköp och strosar glatt mot ytterdörren. In i en annan butik, plocka på dig vad du behöver, fyra knapptryckningar senare går du ut med ännu en kasse till den väntande bilen. Snart är bakluckan full med både julskinka, skidor åt barnen, en ny telefon åt far osv. Visst, en hel del anskaffningar har det blivit, både gott för smaklökarna och hemligheter under granen. Men, vad händer om fyra knapptryckningar inte fungerar? Den lilla gråa apparaten säger att köpet misslyckades. Kontot är tomt, spargrisen är hungrig, vad händer då? Leksakerna barnen frågat efter lämnar kvar i affären, julskinkan byts mot färdigskuret i små mängder.

De här lätt negativa tankarna började snurra när jag idag var och handlade och i parkeringsgrottan såg två herremän som satt och delade en flaska starkt. Fick känslan av att de gått in i parkeringsgrottan för att värma sig. Kan inte kalla mig ekonomiskt oberoende, men känner på mig att herremännens konton var mera ansträngda än mitt.

Det finns rätt många runt omkring oss som kanske inte har det så enkelt, både ekonomiskt men också på andra sätt. Pengar är väl en sak, men om man dessutom inte har någon att dela julen med? Inbillar mig att man klarar sig rätt bra utan både julklappar och en flaska rött från den dyrare delen av hyllan, men utan någon att dela helgen med blir det knappast vidare lyckat.

Detta blev rätt komplicerat. Jag är väl sån. Menar bara att dels ekonomin kan grusa lyckan under jul, men också det faktum att man kanske inte har någon att dela julen med. Sitter man ensam under julen spelar väl ingen roll hur välbärgad man är. Skulle vilja komma med en liten uppmaning: Ta hand om varandra, det är inte så viktigt att få fixat en det ena, än det andra så man inte har tid att hälsa på en gammal moster på hemmet eller en granne som Ni vet kommer att sitta ensam och titta på Kalle Anka, klippt version eller inte... Det är då julen infinner sig.

Tack för ordet, ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar