onsdag 26 december 2012

Ett skepp kommer lastat med: min barndom

Grön lampa, blå lampa, grön lampa... Lamporna på instrumentpanelen turades om vartefter jag förde spaken fram eller tillbaka. Med halvljuset på blev det rätt mörkt, och svängarna i vägen blev ganska kantiga och obekväma. Med helljuset på, å andra sidan, var yrsnön såpass vit att ögonen ganska snart började värka och jag återigen slog om till halvljus, grön lampa. Hemvägen från mina föräldrar, ca 85 kilometer kändes ikväll som en evighet. Det skulle inte annars varit så tungt att köra, men bakom min gamla Peugeot hängde en släpvagn rätt fullastad med diverse möbler. Projektet jag berättat om vid ett flertal tillfällen har börjat:
Projektet flytta mina föräldrar från egnahemshus till lägenhet.
Idag blev sist och slutligen en rätt så bra mjukstart. Det blev ett par skrivbord som jag tänkt lyfta in åt flickorna. Sen ett gammalt högskåp ur pappas förråd som jag tänkt sätta i garaget för att förvara diverse oljeburkar och annat livsviktigt som får min mc att brumma, lukta och flytta på sig. Skall tömma kärran imorgon för att sen åka tillbaka dit för en ny drabbning. Vi börjar med garaget, så åtminstone för mig blir det inte vidare jobbigt. Kommer plocka med mig diverse verktyg som pappa anser att inte behövs i en lägenhet, men en stor del blir fraktat till avstjälpningsplatsen. Sen finns ju i och för sig en svets och diverse metallsaker, men det är sådant min bror mer än gärna vill ha, och jag mer än gärna..., slipper.
Men, sen har vi ju då huset...

Redan det där att bära ut mitt gamla skrivbord ur barndomskammaren gav lite försmak om vad som är på gång. Att titta på den tomma plats som blev kvar gjorde att det stack till lite i mig, Nu händer det! När jag och min bror stod i garaget och tittade runt oss på delar av vår barndom var vi båda rätt tystlåtna. Men vi kom ganska snart överens om att det viktigaste tar vi ändå med oss därifrån: minnena och inte att förglömma, föräldrarna själva.

Flytten kommer att bli lite utdragen, avståndet mellan deras hus och lägenheten är cirka 90 kilometer. Det betyder att det inte blir så många flyttlass kört på en kväll. Pappa pratade om att hyra lastbil, men vi börjar lite smått med släpvagnar och ser hur det löper. Och sen får vi ju se hur det löper för oss också. Finns väl risk att vi sätter oss ner mellan varven och gräver ner oss i minnen och saker från längesen. Nu för tillfället känns det riktigt bra, skall hoppas känslan fortlöper.

Nu får jag så småningom sätta punkt. Yrsnön som för ett tag sen flimrade framför bilen gör sig påmind i en malande huvudvärk som det egentligen bara finns ett botemedel mot: -Godnatt, åt alla Er/Dig som läst detta.
Tack för ordet, ha en bra dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar