tisdag 9 juli 2013

En svart Saab och röda LMDen svarta Saaben susade genom landskapet. Den krängde kraftigt i kurvorna, men inte mer än att Peter valde att hålla ner gasen och fortsätta. Peter svor högt för sig själv inne i bilen. Han svettades ymnigt. Luftkonditioneringen som han tänkt serva redan i våras hade nu helt lagt av. Det var varmt som i en finsk bastu. Han fortsatte dock sin vansinnesfärd , fortsättningsvis svärande och muttrande inne i den varma bilen. Han förstod inte hur det kunnat bli så här. Han, av alla människor! Varför skulle just han drabbas?!
På en lång raksträcka släppte han aldrig ner laddtrycksmätaren från det röda fältet. Med ett kraftigt vinande från den närmast glödande turbon slungades Saaben framåt. Hatighetsmätaren passerade 180, men han höll kvar ett tag innan hans söndriga, utgångna Crocs flyttades över på bromspedalen. Kurvan närmade sig snabbt. Han stampade till med båda fötterna på den breda bromspedalen, och de dyra bromsskivorna från Saab Motorsport var plötsligt inte speciellt dyra. Med ett lätt bakvagnskast närmast flög han genom kurvan, för att sen ånyo plantera gaspedalen dikt mot golvet. Klockan var tio före och det kändes som om det var lönlöst. Skulle det skita sig nu? Efter alla dessa år?
I samma tempo fortsatte färden ett par minuter innan han såg huset närma sig på höger hand. Digitaluret på bilstereon visade 19:58. Med skrikande däck bromsade han in utanför den gamla tegelbyggnaden med rappad fasad. Han slängde växelväljaren på automatlådan i läge P, och sprang in genom den öppna dörren. Den förvånade kvinnan bakom disken hoppade till när Peter slängde fram lappen och skrek:
-Min vanliga rad! Plus joker! Och ett paket rött LM, mjukt paket!
Han hann...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar