söndag 28 januari 2018

No time like the present.

Drömska fingrar låter jag svepa äver sitsen. Tar in lite luft, håller kvar, och slänger benet över. Min Honda CB500 har moloket stått i mitt halvkalla garage hela vintern. Både Hon och jag börjar känna att det här med vinter.. vi kan det nu. Nu får våren gärna komma. Jag sitter kvar en stund. Pillar på chokereglaget. Ställer in bakspeglarna, även om jag vet att de inte kommer att behövas på ett bra tag ännu. Det där med att starta sparar jag till en annan gång. Dels för att batteriet behöver laddas. Men också för det faktum som ljuddämparen ligger på golvet bredvid. Släpper ur mig en lätt suck, ställer Henne på stödet och släcker lamporna.
Det sägs att alla årstider har sin charm. Javisst, det håller jag med om. Hösten med långa skuggor, färger som brinner i naturen.Vintern med snötäckta fält, knarr under vinterkänga, handbromssladdar :) och eld i spisen. Våren. Snödropp i husknuten, första blicken av torr asfalt, ljuset som blir längre för var dag. Och sommaren. Värme, sol, villaliv.. och Hojkörning. Alla årstider har sin charm. Gäller bara att plocka russinen ur kakan. Tror dock att det är fler av Er därute som längtar till vår och sommar. Oberoende har Ni en MC i garaget, en båt på bockar eller flera påsar frön i skåpet som bara måste ut i trädgården. Tror vi är ganska många som går lite på halvfart under de mörka kalla årstiderna och längtar efter allt det här.
Vad jag nu ska säga är kanske lättare sagt än gjort. Kanske bara något att drömma om. Men likväl, here goes..
Stanna upp. Kolla runt omkring Dig. Varför längta framåt? Varför längta till något "bättre"? Jag beskrev ju själv hur jag längtar till sommaren. Framåt. Sant, så är det. Jag längtar. Men har börjat försöka att mer och mer leva i nuet. Idag. Nu. Idag lär sig min dotter att gå. att prata. Idag behöver dottern skjuts till en kompis. eller till fotbollsträning. Idag. Även fast det idag är kallt och mörkt så är det en bra dag. En bra dag att ta hand om. Det blir sommar sen. Och varmt och trevligt. Oberoende om man fångar dagen idag eller inte så är den varma dagen på kommande. Det tar lika länge till dess att den kommer, oberoende om jag går och bara väntar på den eller väljer att njuta idag.

Låter det präktigt? Kanske det. Det bjuder jag på i såfall. Och nu säger jag ju inte heller att det går till hundra procent. Jag säger mer att jag aktivt försöker. En bra början i min bok.

Tack för ordet. Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar