lördag 4 mars 2017

Tyngden på dalskidan, älskling!

Sportlov. Detta sammansatta ord på åtta bokstäver kan föra väldigt mycket olika saker med sig. I grund är det en vecka vintertid som barnen har ledigt från skolan. Ofta brukar då föräldrar ta sina vintersemestrar. Vissa åker till sol och bad. Andra söker det pefekta pudret i fjällen. Sport och utevistelse brukar stå i fokus, åker man bort eller stannar hemma.
Hos oss hade frun påbörjat sin mammaledighet nu när nämda ledighet fick sitt begynnande. Hade själv inte inbokat någon ledighet. Jobbkompisen fick ta vecka 9 i år. Men.., ett stort men.
Fruns veckor kulminerade under vecka 9. Kamraterna på jobbet tyckte att vi hade kunnat planera in vårt barnfåande lite senare. Typ till vecka 10 eller nått liknande.. Nå sportlovet började. Barnen skidade lite. Lekte lite.  Frun vankade av och an där hemma. Jag var på jobbet. Ja, jag var på jobbet kroppsligen. Själ och hjärta var självklart hemma med fru och ungar.
Barnen var lite uttråkade. Många av deras kompisar åkte iväg och åkte slalom. De ville också. Men med en höggravid mamma och en pappa på jobbet blir det kanske inte så mycket av den varan. På onsdag var vi bjudna på mat till  mina föräldrar. En biltur endast tio kilometer bort. Frun var lätt trött, men kände ändå att Hon ville komma med. Mitt in i potatisen och maletkött-limpan kände jag hur fruns hand grabbade tag om mitt lår. Hårt. Efter några minuter hände samma sak igen. Vi är överlag ganska kramiga och kroppsliga. Vi rör varandra ofta. Men inte fullt så här hårt. Jag började räkna minuter mellan Hennes knipningar och kände hur min puls ökade ett par steg. Vi åkte rätt fort hem igen, men visste inte riktigt ännu vad göra. När det gått en halvtimme frågade jag barnen om de ville åka till mormor och sova över. Just in case liksom. De ville de. Körde dit dem och var hemma tilbaka inom tio minuter. Min vackra fru hade fått ett annat skimmer än vad Hon hade när jag åkte. Hela Hennes kropp utstrålade nått jag inte sett på länge. typ 7 år sen jag såg det sist. Vår dotter är sju..
Kände plötsligt hur det började kännas bråttom. Fruns värkar kom oftare, och mer intensiva. Jag slängde en färdig väska i bilen och när frun kommit sig in i bilen åkte vi.
Är inte alls något fan av dessa amerikanska romantiska komedier där det blir brutala bilfärder genom parker och shoppingcenter medan en kvinna ligger och stönar i baksätet med barnet halvt ute. Känns bara oplanerat och överdrivet. Men när frun satt/halvlåg i sätet bredvid mig började jag instinktivt trycka ner gaspedalen djupare. Kände hur hastighetsbegränsningar blev av ringa betydelse. Vi var rätt snart framme vid sjukhuset och.. för att göra en lång historia kort. Efter en timme på BB fick vi hålla vår dotter i famnen för första gången. Jag hann inte ens bli nervös. Vad frun gick igenom är ju något vi män aldrig kommer att kunna förstå. Något män aldrig skulle klara av. Misstänker det till och med kan vara värre än Man-flunssan.
Hela BB-processen var lika snabbt avklarad som själva födandet. vi fick åka hem på Torsdag. Fru och dotter mår bra, och hela familjen var glada att få vara samlade i sin nya konstellation.
Men sen var det ju det där med Sportlovet. Både jag och min kompis, livspartnern kände att vi kanske inte gett de andra döttrarna så mycket uppmärksamhet. Så idag lördag packade vi slalomskidor och ombytesvantar och åkte iväg. Ja, inte alla då. Frun och den yngsta fick stanna hemma. Jag och de två äldre flickorna fick en dag i slalombacken. Jag är kanske inte bågon vidare skidåkare. Mina gamla, onödigt länga skidor ger mig en liten känsla av Stig-Helmer Olsson i Sällskapsresan. Och ibland kanske mitt handlande påminner lite om den stressade familjefadern som på samma resa till Alperna försöker lära sin hustru att åka skidor. "Tyngden på dalskidan, älskling!  (Ifall Ni inte sett nämnda sällskapsresor sitter säker som ett frågetecken vid det här laget. Men, de ligger uppe på nätet. Har Ni inte sett dem har Ni missat något..)
Oberoende av om jag påminner om en brödrostprovare som bor med sin mamma eller en familjefar som kanske borde tagga ner lite så kan jag konstatera en sak:
Detta sportlov blev som inget annat. Vi har äntligrn fått vårt efterlängtade barn. Jag påbörjar nu min faderskapsledighet och mångas oskrivna blad ligger framför oss i livets bok.
Tyngden på dalskidan, älskling! är dock inget jag behöver säga åt min fru. Hennes fötter står stadigt på marken. Med eller utan skidor.
Jag är nöjd.

Tack för ordet. Ha en bra dag.
 

1 kommentar:

 1. Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han lämnade mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. För 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel som han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: drogunduspellcaster@gmail.com
  1. Ta med din pojkvän tillbaka
  2. Ta med din man tillbaka
  3. Ta med din fru tillbaka
  4. Ta med din flickvän tillbaka
  5. Vinn lotteri
  6. Främjande på kontor
  7. hjälpa dig att bli gravid, om du letar efter livmoderns frukt
  8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
  9. äktenskapsengagemang och så många fler.

  SvaraRadera