lördag 25 januari 2020

Har storleken ingen betydelse?

Det går hit, det går dit, den startar på en kick det är en makalös manick. Kanske inte helt ordagrant, men ungefär så gick texten när Professorn beskrev sin Evighetsmaskin. Finns på Youtube ifall Du inte hört den förr. Den är bra!
Nu var det kanske inte så mycket barnsånger som skulle behandlas idag. Men texten i sig är relevant. Det går hit, det går dit..
Har inte hittat något jobb ännu. Har sökt ett par, mest för att. Men har inte desto mer något att berätta om. Har lön från gamla jobbet ännu, men det tar ju också slut vad det lider. Dagar när man tycker att allt är dåligt så funderar man ju självklart på familjen, på ekonomin. Sen tycker man också, dagar när solen skiner och humöret är rätt så bra, att det fixar sig. Det ordnar sig. Jag har nytt jobb på kommande. Vet bara inte när, eller var ännu.
Kanske kunde man prioritera annorlunda. Men vi köpte ett nytt TV. Vi har två apparater och den ena hade börjat rulla bilden och vägrade visa kanaler. Netflix fungerar av någon anledning?! Hur som helst, vi köpte ett nytt. Absolut ingen värsting med välvd ruta och extra allt. Men när vi funderade mellan två stycken så tog vi den större. 6" större och x-antal Euron dyrare. Vi skulle bra ha klarat oss med den mindre. När det kommer till kritan så skulle vi ha klarat oss helt utan nytt TV också.

Så: Har storleken någon betydelse? Har det någon betydelse, det att vi köpte ett nytt TV?

Tänker lite såhär. Vi har kanske inte så mycket pengar. Men vi klarar oss bra. Vi klarar oss bra, även om vi köpte ett TV. Fast jag inte har något jobb för tillfället. Tänker hellre att, hur barnsligt det än må låta, att det känns bättre med ett nytt TV. Känns kanske lättare att hålla humöret uppe med ett nytt TV. Inte så mycket att jag tänker ligga på soffan hela dagarna under en filt och titta på TV. Nä, har sällan på Tv:n dagtid. Men kanske mer att man känner sig mer hel, mer som en karl, när man kunde hämta hem ett TV till familjen. Då är det också lättare att söka nya jobb, när man känner sig mer hel.

Kan hända att Ni tycker att jag läser in väl mycket i vår platta apparat. Att jag gör en hel åsna av en fjäder, eller hur ordspråket nu gick. Men vet ni vad? Jag vågar nästan påstå att all Ni som är pappor därute kan åtminstone till en viss del relatera till vad jag påstår. Är väl lite ett arv som hänger kvar från när grottmänniskorna bodde spartanskt och mannen i huset gick ut och jagade för att släpa hem dinosaurier och älgar åt barn och familj att äta av. Jag hämtar inte hem några älgar. Handlar mat i butik. Och TV-apparater.
Sådana tankar idag.

Tack för ordet. Ha ett fint liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar