fredag 20 april 2018

Min Peugeot fick nya däck. Men fruns Lejon har fortfarande gamla slöa klor i tassarna.

Vi har en bil. Den behöver däck. Bor man sen längs våra breddgrader behöver man två omgångar däck. En omgång vintertid, så kallade vinterdäck och sen en i mitt tycke trevligare omgång, sommardäck för den roligare delen av året. Det blir åtta däck tillsammans. Men det slutar sen inte där. Vi har en till bil. Den behöver lika många omgångar däck. Det är sexton stycken däck det. Började en dag gå igenom skicket på de svarta gummiblandingarna och det jag såg var rent ut sagt inget vidare. Av dessa sexton däck var tolv stycken i behov av förnyelse. Tolv. Det kostar en del pengar att skaffa tolv däck.
Hade dock en rätt bra flax med den äldre bilen vi har. Hittade en omgång bara lätt begagnade däck med fälgar och allt på en för mig välbesökt köp- och säljsida. Köpte dem och satte sen direkt ut mina gamla dåliga däck på samma annonsforum. De blev sålda!? Jag hamnade ut med ett några tior för att lugnt kunna köra vidare mot sommarsolen.
-Tjing! Som min mellersta dotter brukar säga när hon tycker att hon gjort något bra. Det var "bara" den andra bilen kvar då. Det lär inte gå lika enkelt.
(läs, lika förmånligt..)

Det är kanske någonstans här som jag kommer in på dagens ämne. Positivt tänkande vs negativt dito. När man vill tänka positivt så fick jag skaffat bra däck till en total kostnad av 35,-. Det är jag riktigt nöjd med. Men väljer jag att tänka negativt så fokuserar jag på att det fortfarande behövs åtta nya däck åt den andra bilen. Det är jag inte alls lika nöjd med.

Hur ska man tackla sånt här då? Hur ska vi människor ställa våra hjärnor, våra tankar så vi mest är fyllda av tankar på de fina däck vi faktiskt har runt omkring oss? Varför väljer vi altför ofta att tänka på de däck vi har vars mönster börjar sjunga på det sista? Visst, ur trafiksäkerhetssynvinkel måste man hålla koll på sina dåliga svålar för att kunna byta ut dem vid behov. Men det var kanske mer en liknelse. Ni vet förhoppningsvis vad jag menar.

Ja jag har inte några bra svar på den här frågan. Hade Du som läser hoppats på det så kommer jag att göra Dig besviken. Tyvärr. Kände mest att jag ville lyfta fram tanken. Vet att jag brottas med positivt vs negativt tänkande varje dag. Väger över till endera sidan beroende på hur livet går i övrigt.

Ska nu stänga ner datorn så småningom. Är lite törstig. Vet att vi har en halvtom Pepsi i kylskåpet. Nej, vänta lite. Den är inte halvtom. den är halvfull..

Tack för ordet. Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar