söndag 22 januari 2017

Manflunssa vs Barnafödande.. 1-0. eller var det 0-1?

Känner ett tryck under ögonen. Kranen mitt i ansiktet skulle behöva en VVS-montör. Kanske byte av någon packning eller liknande. Det läcker lite. Vidare har min temperatur stigit till svindlande 37,8-grader. Ni hör. Man börjar treva i mörkret och söker ljuset i tunneln. Sankte Per står där i andra ändan med händerna i fickorna och visslar på Bjärn Afzelius hit "allting kan gå itu, men ett förkylt huvud kan gå i tusen bitar.."
Manflunsa.
Jag märker hur Ni sätter huvudet på sned och suckar, det är ju synd om karln! Och visst. En manflunsa är inget man leker med. Ett uttryck lyder ju att manflunsa är fullt jämförbart med att föda barn. Kanske värre.
Nu kanske jag borde prata lite tystare. Min älskade hustru kanske läser detta. Att Hon är i sjunde, snart åttonde månaden och snart ska bli mammaledig gör att Hon eventuellt har avvikande åsikter. 

Hon klagar dock inte. Hon låter mig ha min manflunssa och mitt tycka synd om mig-humör. Jag vet ju trots allt att Sankte Per inte lockar oss pga en manflunssa. Tror nog att herr Per själv varit förkyld och vet att det inte är något farligt. Fast det nu känns så.
Förutom ovannämda jobbigheter har vi det rätt bra. Frun börjar nog bli beredd på att börja stanna hemma. Ställa sig för juniorens ankomst. Med de praktiska sakerna som att skaffa en bilstol, spjälsäng etc får vi ju hjälpas åt. Men den andra delen, det att föda och bli mamma, det kan jag inte påverka så mycket. Mer än att vara där. Att bli pappa vs. att bli mamma tror jag nog har vissa olikheter. Jag har ju trots allt inte burit underverket i mig. Inte heller får jag/blir jag tvungen att föda barnet. Jag får bara vara med. Vara där. Närmast jag kommer till att lite försöka förstå är när jag får sätta handen på Hennes magen och känna sparkar och rörelse. En häftig känsla.

Har precis loggat ut från Ebay. Det blev inte så mycket. Beställde delar till motorcykeln för cirka €9,- Hittade mycket fina bra att ha-grejer, men kände att någonstans måste man väl dra sträck. Så jag raderade bort 80% innan jag gick vidare med köpkorgen. Fast någonting litet kul ska väl vara på kommande. Inte fullt lika maffigt som att vänta på vår baby, men likväl kul att vänta på posten. Tror jag ska lägga upp en kopp kaffe och lägga mig och ynka mig och min manflunssa ett tag. Ifall det inte blir värre en detta ska jag försöka återkomma här snart..

Tack för ordet. Ha en bra dag.
(orsaken till att jag stavat manflunsa växelvis med ett eller två S är att samma åkomma gör att det står stilla i huvudet. Hur stavas det..?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar