söndag 5 juni 2016

En rosa Select-fotboll, en blå Suzuki och en inväntan på semestern.

Hej!
Har lite som vana att ögna igenom föregående inlägg innan jag börjar knacka på tangenterna. Idag, not so much. Jag behöver inte läsa igenom föregående inlägg för att veta vad det stod. Jag vet hur negativt och självömkande och baserat på depressiva tankar det var. Så är det ibland. För att citera min jobbkompis, "he e bara kakodagana". Fritt översatt: det är bara tårtdagar, som i att livet är en fest. Så är det inte alltid. Livet är inte alltid en fest. Inte alltid "kakodagana". Så känner säkert Du också. Ville bara säga att har man en depression som spökar så är dalarna kanske ibland djupare, kanske mer långvariga än om man är "normal" och befriad från depressiva tillstånd. Det om det.

Många hushåll har (inser nu att tårta går som en röd tråd igenom allt detta..) haft och även har fest. Folk har fått vita mössor, betyg, diplom och olika bevis på arbetsinsatser de har gjort under året och åren. Med kaka, tårta och kaffe, champagne och ryggdunk firar vi väl utförda prestationer. Hemma hos oss har vår äldre dotter fått sina betyg och den yngre ett bevis på att Hon gått ut förskolan. Livet är en fest. Frun har även gjort ett par tårtor som beställningsjobb för andra jubilarer.

Nu går vår familj in i en lite annan fas. Barnen är nu lediga från skolan och frun har lite kvar att ta ihop inan Hon torkar tavlan, plockar in kritorna i katedern och släpper lös hårknuten i nacken. (Vadå lärare-stereotyp..?!) Resten av familjen får ledigt. Jag har jobb till strax efter midsommar innan jag får semester. Men det blir betydligt lättare för mig iom att resten av familjen är lediga. Inga barn som behöver upp och iväg betyder att jag kan sova en halvtimme längre. Jag kan i lugn och ro ställa mig iväg i ett i övrigt sovande och rofyllt hem. Ger mig en mindre stress och en bra inväntan på egen semester.

I våra semesterplaner ligger som många föregående år fotboll, villaliv och en och annan tur med hojen. Ingår bland annat en fotbollsturnering i Sverige dit frun och jag ämnar ta den blå Suzukin istället för bilen. Fast mer om det senare. På villan har vi tusen och ett projekt, ännu fler än vanligt. Projekt på villan är dock betydligt behagligare än projekt här hemma. Det är liksom inte lika bråttom på villan. Man kan släppa hammaren och slänga sig i solstolen betydligt enklare på villan än här hemma. Åtminstone jag upplever det så.

Men vi återgår till tårta. Känner redan nu att sommaren kommer att vara "kakodagar" Det kommer att vara fina sommardagar med lugna familjedagar. Fina turer med hojen, både ensam och med hustun. Och, när jag nu tittar ut genom köksfönstret, kommer det att bli x-antal varv med gräsklipparen. Inte lika kul, men det hör till. Vet inte fullt ut vad jag med detta inlägg ville få sagt. Men det får kanske Du som läst igenom det avgöra..

Tack för ordet. Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar