lördag 7 maj 2016

Knäpper igång diskmaskinen.

Stänger den vita luckan och låter förstrött fingrarna glida över plasten tills de finner vad de söker. Trycker in knappen och väljer sen ett program. Diskmasnkinen börjar ta vatten och jag tar de få stegen till köksbordet. Tittar ut. 22-grader varmt på solsidan. Det är Lördag förmiddag och undertecknad har lite svårt med motivationen. På vill göra listan finns många, många franska sträck med allehanda kul sysselsättning.
-slänga mig på soffan med en filt över öronen
-tvätta motorcykeln
-fixa till en extra kåpa till den samma
-till och med köra den..
Osv.Osv.
Men har en annan känsla också. En känsla av att jag borde ta mig i kragen och göra något mer vettigt. -Kanske dammsuga,
-Olja in terassmöblerna
-sortera tvätt
Osv. Osv.
Summan av kardemumman är att inget av det ovanstående blir gjort. Fick laddat diskmaskinen, men dit lämnade det då. Troligen är jag inte alls ensam om att känna att tiden inte räcker till för allt man borde, och framför allt, skulle vilja göra. Problemet jag själv känner är att jag har så svårt att sortera och bara börja på. När, i mitt eget inre, göromålen hopar sig får jag oftast bara en känsla av vanmakt och tappar allt intresse för allt. Den förbaskade depressionen som inte vill släppa sitt järngrepp (hjärngrepp..?) lägger sen ett täcke över mitt huvud och gör att jag då lämnar att sitta här vid mitt kära köksbord. I samma veva får man även ett dåligt samvete för att man inte mår så bra. När man själv inser att frun får styra skuta och sköta om att barnen får mat, slipper sig iväg och köpa kläder inför sina skolavslutningar.. ja då är soppan klar.
Korrekturläser det jag precis skrivit och inser att jag gnäller rätt kraftigt. Jepp, skyldig. Men någonstans och i något skede vill jag släppa på ventilen och bara spy ut min vanmakt. Fast jag överlag har haft en jättebra vår och början av sommar kommer dessa dagar där man inte känner sig riktigt på topp. Då är det skönt att smattra på tangenterna och bara skriva, skriva och släppa ut allt.

Hade ju faktiskt ett ämne, Hade faktiskt något jag hade tänkt ta upp idag. Blev dock mer behandlat vad jag funderar och tänker i detta nu. Tror jag drar sträck här och behandlar det jag tänkte skriva om i nästa inlägg. ska ta kaffekoppen ut på terrassen och ta in lite frisk luft. Lite nya intyck. Och vem vet? Kanske jag börjar med något av mina funderingar och göromål ännu idag..?

Tack för ordet. Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar