lördag 2 mars 2013

Vi hade i alla fall tur med vädret

Gårdagen tillbringades med familjen på sportlovsutflykt. Vi lyckades, frun och jag, koordinera våra ledigheter såpass bra att hennes sista lediga dag blev min första. Det blev besök på Delfinariet i Tammerfors. Vi bjöds på en intressant och fartfylld show, där det häftigaste ändock var att två av delfinerna var över trettio år gamla. Måste säga att jag inte hade en aning om att de var såpass sega firrar. Förlåt,inte fisk, de är däggdjur...

Efter avslutad show åkte vi till den svenska möbeljätten, som passande har ett varuhus i samma stad. Vi Österbottningar är kända för att vallfärda i bil och i buss för att köpa förmånliga glas och bokhyllor med pojknamn, till exempel  Billy. I planerna ingick att äta på varuhuset, som har ett kök kanske mest känt för sina köttbullar. Med ett litet moln av besvikelse hängande över våra huvuden konstaterades att köttbullarna var borttagna från menyn. Varujätten var väl rädd för att kunderna skulle galoppera ut genom dörren efter lunchen, vad vet jag?

Nåväl,lite smått och gott kom med i köpkärran,och sen fanns endast det stora nöjet av cirka 260 kilometer hem. Vägen är väl inte känd som nånting för personer som vill åka ut och titta på omgivningarna,och i mörkret är det väl än värre. Och att staten valt att dryga ut statskassan med plåtpoliser varannan kilometer gör att man gärna sätter på farthållaren och bara sitter. Men vägen var täckt av grå, torr asfalt. Det gjorde underverk för humöret. Satt och tänkte på motorcykeln som snart skall tjäna sin herre, samt gräsklippning och andra glada sommarnöjen.

Idag, när man tittar ut kanske inte varken gräsklippning eller mc-däck mot varm asfalt är det som mest kommer till en. Med -8 grader och snön som med rasande fart viner förbi köksfönstret är det bara skönt att hållas inne.

Det som mest kommer till mig är hur vi människor är lättpåverkade. Med sol på himlen och takdropp från garagetaken är humöret genast på topp. Men idag,med snålblåst, snö och elände är det genast lätt att få en lite moloken syn på saker och ting.

Hav förtröstan, Ni som tycker vintern har sagt sitt nu! Det är inte långt kvar....

Tack för ordet, ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar